Čitateľská anketa Moja naj kniha. Rozhodnite, ktorá kniha bude naj.

sobota 25. septembra 2010

Naj 10 kníh - TOP 10

Najlepších 10 kníh, ktoré postúpili do TOP 10 v ankete moja naj kniha. Víťaznú knihu sa dozvieme 5. novembra o 20:00 na STV 2. Môj tip na víťaza stále ostáva Alchymista od Paula Coelha. Ak ste Alchymistu ešte náhodou nečítali, rýchlo si knihu objednajte, aby ste za ňu mohli hlasovať ;)



  • Alchymista - autor: Paulo Coelho

    Alchymista patrí zrejme k najznámejším dielam autora mnohých bestsellerov Paula Coelha. Prostredníctvom symbolického jazyka alchýmie sa Paulo Coelho snaží sprostredkovať. Kniha Alchymista postúpila medzi najlepších 10 kníh.



  • Anna zo Zeleného domu - autor: Lucy Maud Montgomeryová

    Kto by si nepamätal na Annu zo zeleného domu, sirotu, ktorú si adoptovali jednoduchí vidiečania, súrodenci Marilla a Matej Cuthbertovci. Temperamentná Anna, s bohatou. Kniha Anna zo Zeleného domu postúpila medzi najlepších 10 kníh.



  • Da Vinciho kód - autor: Dan Brown

    Da Vinciho kód z pera Dana Browna vyvolal okrem vlny nadšenia aj vlnu kritiky, a to najmä zo strany katolíckej cirkvi. Robert Langdon, harvardský vedec zaoberajúceho sa. Kniha Da Vinciho kód postúpila medzi najlepších 10 kníh.



  • Hlava XXII - autor: Joseph Heller

    Hlava XXII Josepha Hellera je jedným z najdôležitejších protivojnových diel, ktoré vyšli po druhej svetovej vojne. Satirická novela si získala čitateľov a čitateľky na. Kniha Hlava XXII postúpila medzi naj 10 kníh.



  • Chatrč - autor: William Paul Young

    Chatrč je svetovým bestsellerom, ktorý vznikol bez úmyslu knižného vydania. William Paul Young ju napísal pre svojich šesť detí, aby lepšie pochopili svojho otca a Boha. Kniha Chatrč postúpila medzi najlepších 10 kníh..



  • Ja, Malkáč - autor: Ľubo Dobrovoda

    „Román smutno-srandovinový“, debut Ľuba Dobrovodu, si získal srdcia mnohých čitateľov a čitateliek a bol označený za jednu z najzábavnejších kníh slovenskej literatúry. Kniha Ja, Malkáč postúpila medzi najlepších 10 kníh.



  • Jana Eyrová - autor: Charlotte Brontëová

    Charlotte Brontë popísala vo svojej knihe Jana Eyrová ženu v konflikte jej prirodzených túžob a spoločenských konvencií. Najznámejšie dielo Charlotte Brontë je čiastočne. Kniha Jana Eyrová postúpila medzi naj 10 kníh.



  • Malý princ - autor: Antoine de Saint-Exupéry


    Nesmrteľná rozprávka pre deti, ale najmä dospelých stále pripomína čitateľom a čitateľkám, že tie najlepšie veci v živote sú najjednoduchšie a najväčšie bohatstvo spočíva. Kniha Malý princ postúpila medzi najlepších 10 kníh.



  • Slovenské rozprávky - autor: Pavol Dobšinský

    Ponúkajú výber tých najkrajších slovenských rozprávok, zozbieraných medzi obyčajným ľudom, o čo sa postaral Pavol Dobšinský, slovenský spisovateľ, zberateľ a vydavateľ. Kniha Slovenské rozprávky postúpila medzi najkrajších 10 kníh.



  • Súmrak - autor: Stephenie Meyerová

    Prvá kniha slávnej upírskej ságy Twilight od Stephenie Meyerovej, si získala čitateľov a čitateľky vo svete hneď po vydaní a okrem titulu bestseller dostala aj niekoľko. Kniha Súmrak postúpila medzi najkrajších 10 kníh.





Aký je Váš Tip, ktorá knižka sa stane tou naj knihou v ankete "moja naj kniha"?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára